Επικοινωνήστε μαζί μας!

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ Μητσοπούλου Ματίνα

Ελαιών 36
145 64 Κηφισιά

Τηλέφωνο 210 81.01.549
Κινητό τηλέφωνο 6937 80.36.80

%6D%61%74%69%6E%61%6D%69%74%73%6F%70%6F%75%6C%6F%75%40%79%61%68%6F%6F%2E%67%72

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή από 10:00 έως 21:15

Στην αρχή

Εργοθεραπεία

"ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ" Ματίνα Μητσοπούλου

στην Κηφισιά


Κινητικές Δεξιότητες


  1. Ανάπτυξη αδρής κινητικότητας – Αδρός συντονισμός : η ικανότητα συνεργασίας – συντονισμού πολλών μυïκών ομάδων προκειμένου να εκτελέσει κινήσεις όπως πχ, περπάτημα,τρέξιμο.
  2. Ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας – Λεπτός συντονισμός : η ικανότητα συνεργασίας – συντονισμού μυïκών ομάδων στην περιοχή της άκρας χείρας με σκοπό την ολοκλήρωση δραστηριοτήτων απαιτώντας προσεκτικές κινήσεις όπως πχ, το κούμπωμα και το ξεκούμπωμα.
  3. Δεξιότητες άκρας χείρας : η ικανότητα συνεργασίας – συντονισμού μυïκών ομάδων στην περιοχή της άκρας χείρας με σκοπό την σωστή χρήση ψαλιδιού.
  4. Κινητικός σχεδιασμός : η ικανότητα οργάνωσης της κίνησης προκειμένου να υπερνικηθούν κάποια εμπόδια.
  5. Οπτικοκινητικός συντονισμός : η ικανότητα συνεργασίας ματιού- χεριού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δραστηριότητα.
  6. Χιασμός μέσης γραμμής : η ικανότητα ολοκλήρωσης δραστηριοτήτων με το δεξί χέρι στην αριστερή πλευρά του σώματος και αντιστρόφως.
  7. Αμφίπλευρη οργάνωση : η ικανότητα συνεργασίας των δύο χεριών.
  8. Κατασκευαστική πράξη : η ικανότητα αντιγραφής σχημάτων από πρότυπο. Εδώ γίνεται αξιολόγηση για το αν είναι κανό να ζωγραφίσει άνθρωπο, σπίτι ή δέντρο ανάλογα πάντα την ηλικία.
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΕΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
2ο Έτος           Ανεβοκατεβαίνει τα σκαλιά μόνο του, τρέχει, χρησιμοποιεί κουτάλι & πιρούνι, γυρίζει σελίδες, προσπαθεί να ντυθεί μόνο του, κλωτσά μπάλα.
3ο Έτος Στέκεται στο ένα πόδι για λίγο, οδηγεί ποδήλατο με τρεις ρόδες, τρώει μόνο του, φοράει παπούτσια & κάλτσες, κουμπώνεται ή ξεκουμπώνεται.
4ο Έτος Πηδάει με το ένα πόδι, ζωγραφίζει ανθρώπους, κόβει με ψαλίδι, πλένει και σκουπίζει το πρόσωπό του, ντύνεται μόνο του, δεν δένει κορδόνια.
5ο Έτος Έχει καλή ισορροπία, οδηγεί αυτοκ/τάκι, γράφει γράμματα & αριθμούς.

Να θυμάστε ότι : Ο πίνακας που παρουσιάζεται είναι ο μέσος όρος και μερικά παιδιά μπορεί να αναπτύσσονται νωρίτερα ή αργότερα από το μέσο όρο.


Χτύπημα μπάλας (κλοτσιά) - Αρχικό στάδιο
Χτύπημα μπάλας (κλοτσιά) - Αρχικό στάδιο